esmaspäev, 6. juuni 2016

SPARGLINE SALAT

Leidsin Tartust, Lõunakeskuse Taluturult täitsa Eestimaised sparglid (FIE Anu Somelar, Mahe spargel, Võru vald). Imemaitsvad ja värsked!
Praktikalt koju tulles valmistasin kiiresti endale omase erinevate roheliste lehtsalatite "padjal" salati. Seekord spargliga.

KOOSTISAINED (1 portsjon):
Peotäis spargleid
3 küüslauku
1-2 spl võid
2-4 sortsu teravat tšillikastet
2 peotäit (erinevaid) rohelisi lehtsalateid
1/2 tomatit
1/2 (basiiliku) mozzarellat (või tavaline ja basiiliku lehti)
Kreemjat balsamicot

1. Pesin sparglid, lõikasin pooleks ja keetsin soolvees al dente. Kurnasin spargli vee kaussi ja jõin ka selle hiljem ära.
2. Hakkisin 3 küüslaugu küünt ja praadisin need kergelt koos paari sortsu tšillikastega rohkes võis paar minutit, lisain sparglid ja praadisin veel kergelt 1-2 minutit.
2. Ämma kasvuhoone lehtsalatid (spinat, lehtsalat ja jääsalat) rebisin tükkideks taldrikule.
3. Peale lõikasin kuubikuteks pool tomatit (Eesti Intsu talu oma, lõhnas poes kõige maitsvamalt).
4. Seejärel lisasin küüslaugused ja võised sparglid.
5. Lõikasin pool basiiliku mozzarella juustukera kuubikuteks ja lisasin soojate sparglite peale.
6. Kõige peale niristasin kreemjat balsamico kastet.

Tasub järgiproovimist!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar